Hoofdmodule speciaal onderwijs

Ben je een ervaren cultuuraanbieder, kunstenaar of kunstdocent die aan de slag wil als cultuurdocent in het speciaal onderwijs? Dan is dit hét moment om je op te geven voor de cursus Cultuurdocent Speciaal Onderwijs. Amsterdamse BIK-opgeleide kunstenaars en zelfstandige kunstvakdocenten kunnen de cursus dit schooljaar kosteloos volgen.

In zes bijeenkomsten leer je hoe het speciaal onderwijs in elkaar steekt. Je maakt kennis met de grote diversiteit, de verschillende clusters en de specifieke docentvaardigheden die je nodig hebt. Je ontwerpt een lessenserie die je toespitst op een doelgroep. Deze breng je tijdens een korte stage in praktijk.

Na afloop heb je praktijkervaring opgedaan in het speciaal onderwijs, ben je in staat om lessen te ontwerpen die aansluiten bij een specifieke doelgroep en heb je geleerd hoe je kunt differentiëren tijdens je lessen.

Toelatingseisen
Deze post hbo cursus is bedoeld voor ervaren cultuuraanbieders, kunstenaars of kunstdocenten die zich willen verdiepen in het speciaal onderwijs. Voor deelname is een hbo cultuurvakopleiding vereist en ruime ervaring in het uitvoeren van projecten in het onderwijs. Eerder dit jaar rondden dertig cursisten en stagescholen de cursus Cultuurdocent Speciaal Onderwijs al met succes af.

Studielast
Zes bijeenkomsten op vrijdagochtenden (9.30 – 12.00 uur) en een stage. De studielast is ongeveer 58 uur (inclusief een projectstage op een school).

Data
10 februari, 3, 17 en 31 maart, 7 april en 19 mei (afsluiting)

De cursus is ontwikkeld door Plein C en Tamino op basis van subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie/Cultuureducatie met Kwaliteit en wordt als onderdeel van het programma van de MoccaAcademie uitgevoerd in Amsterdam.

Kosten
Deze cursus kost €300. Voor Amsterdamse BIK-opgeleide kunstenaars en zelfstandige kunstvakdocenten is een subsidie uit Cultuureducatie met Kwaliteit (CMK) beschikbaar.

Trainer
Monique Rutgers, zij is een ervaren ICC’er en vakdocent in het speciaal onderwijs.

Aanmelden
Aanmelden is niet langer mogelijk

 

 

 

 

 

Modules Mocca